Rozán Eszter blogja

Rozán Eszter blogja

Albatrosz szabad – Rozán Eszter új könyve

2019. február 01. - Rozán Eszter

Hamarosan megjelenik az Albatrosz szabad című regényem a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában. Hogyan lett a félénk Albatroszból világhírű gyógyító? Mi történt Stellával, az újságírónővel Münchenben? A könyvből minden kiderül.

Stella, az online magazinoknak dolgozó újságíró nemcsak a hétköznapok szürkesége, hanem önmaga elől is menekül, amikor barátjával, Olivérrel buszos társasutazásra indulnak. Macskáját a szomszédjára bízza, félbehagyott munkáit elrendezi, és bízik abban, hogy kialakulóban lévő depressziója a környezetváltozástól rendbe jön. Várakozásai nem válnak valóra, az út során felbukkanó események teljesen kibillentik az addig is ingatag egyensúlyából, megállíthatatlanul sodorja végzete felé a kedélyhullámzása okozta ár. Közben elkezdődik egy új tanév egy különös müncheni természetgyógyász akadémián, melynek a szerző korábbi regényeiből megismert kendős figurája, Albatrosz is hallgatója. Nem könnyű a beilleszkedés a férfi számára, az ott töltött pár hónap mégis sorsformálóvá válik. Stella és Albatrosz útja egy hideg novemberi napon kereszteződik…

Részlet a könyvből:

– Debreceni Lajosnak hívnak, könnyű megjegyezni a nevemet, mert Debrecenben lakom – száll fel a buszra nevetve az idegenvezető. – Ki találja ki, hogy mi a kedvenc ételem?

Valaki hátul kuncogva megszólal: – Talán a debreceni?

– Pontosan – bólint az idegenvezető. – Debreceni Lajosnak Debrecenből debrecenit kell ennie. Jegyezzék meg, a jelszó: debreceni!

Nyugdíjas korban lévő, ősz hajú fickó, a szeme égszínkék, kopott sötétkék öltönyt visel. Hajnalban keltünk, alig bírom nyitva tartani a szememet, szívesen szunyókálnék egy kicsit, de Lajos folyamatos csacsogása ébren tart.

– Sopronnál hagyjuk el Magyarországot, először a Wachau völgyébe megyünk, Kremsbe, de addig még rengeteg csodaszép dolgot látunk a busz ablakából.

Olivér a telefonját nézegeti, a többiek vagy beszélgetnek, vagy fáradtan elnyúlnak az üléseiken.

A könyvbemutató 2019. március 6-án, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, felolvasó színházzal, zenével, tombolával.

Az est vendégei: Kelemen Zoltán, Fűzfa Balázs és Horváth György

A könyvről Csuti Borbálával beszélgetek.

albatroszelsobor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozaneszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2614601870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása